• 22 Kasım 2011

Diş Hekimliği Fakültemiz Eğitilebilir İlköğretim Okulu Öğrencilerini Ağız Diş Taramasından Geçirdi

22 Kasım Diş Hekimliği Günü, Ağız ve Dış Sağlığı Haftası nedeniyle Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Sivas Merkez Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim ve Eğitilebilir Öğrenciler İş Okulu’nda bir program düzenlendi. Konferans salonunda 22.11.2011 tarihinde düzenlenen programa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Arife Kapdan, Okul Müdürü Murat Önk, asistan hekimler ve okul öğretmenleri katıldı. Programda konuşan Dekan Prof. Özdemir, ağız ve diş sağılığının en üst seviyeye çıkarılması amacıyla programların düzenlendiğini belirterek, fakülte olarak toplumun ağız ve diş sağlığına katkılarının olmasını istediklerini söyledi. 6-12 yaş grubu çocukların daimî dişlerinin çıkmaya başladığı bir dönem olduğunu belirten Dekan Prof. Özdemir, "Bu dönemdeki dişlerin erken yaştaki tedavisi, bu dişlerin kalıcı olarak ağızda uzun süre vazife görmesine sebep olacaktır. Özellikle okullarda önem veriyoruz bu konuya. Bu gelişmiş toplumların bir göstergesidir. Gelişmiş toplumlar artık tedavi edici hizmetler değil, önleyici hizmetler, koruyucu hizmetlerle sağlık hizmetleri yürütmektedir. Bu toplumdaki gelişmişliğin bir göstergesi oluyor." dedi. Okul Müdürü Murat Önk ise eğitilebilir engelli öğrencilere hizmet veren okullarında, öğrencilere ağız ve diş sağlığı sağlamak, sosyal etkinlikler yapmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla Üniversitemiz öğrencilerinin girişimleri ve çalışmalarıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Diş hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nü de kutlayan Önk, küçük yaştaki diş problemlerinin fiziksel gelişimi etkilediği için okulda her öğrenci için bireysel dolaplar yaptıklarını belirterek "Öğrencilerimize ait diş fırçası ve diş macunu standardını oluşturmuş ve onlara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için velilerle de iş birliği yapmış bulunmaktayız" dedi. Daha sonra “Diş Hekimleri Günü”, okul tarafından hazırlanan pastayla kutlandı. Kutlamanın ardından fakülte asistan öğrencileri tarafından sınıflarda öğrencilere diş taraması yapıldı ve tüm okul öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası ile öğrenci ailelilerine tanıtım pusulası dağıtıldı. Diş taramasının ardından Yrd. Doç. Dr. Arife Kapdan, öğrencilere diş fırçalama tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Kapdan daha sonra öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi konusunda sunum gerçekleştirdi.

Kasım

2011