• 20 Kasım 2011

Üniversitemizde Geomatik Bölümü Açılış Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü açılış sempozyumu gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kültür Merkezinde 17.11.2011 tarihinde gerçekleşen programa Vali Yardımcıları Veysel Çiftçi ve Vefa Kaya, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, TMMOB HKMO Genel Başkanı Ali Fahri Özten, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mehmet Postacı, çeşitli Üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü tarafından küçük bir konser verildi. Konserin ardından Vali Yardımcısı Çiftçi, Sivas’ın tarihinde dört medreseli bir şehir olduğunu söyleyerek, “Sivas, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda yine çok önemli roller üstlenmiş ve bu durumu Atatürk, ‘Cumhuriyetin temelini burada attık.’ veciz ifadesiyle perçinlemiştir. Bu önemli sempozyumun burada yapılmasından duyduğumuz memnuniyeti valiliğimiz adına ifade etmek isterim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de Üniversitemizin son yıllarda inanılmaz başarılara imza attığını belirterek Cumhuriyet Üniversitesinin basamakları atlayarak yükseldiğini söyledi. Rektör Prof. Şahin “Mühendislik alanında da gerek yayınlarda gerek bilimsel projelerde ciddi mesafeler kaydedildiğini gözlemliyoruz. Tabii belli alanlarda kendinize hedefler koymanız gerekiyor. Bu hedefler doğrultusunda eğitim-öğretiminizi yönlendirmeniz gerekiyor. Şimdi dünyada doğal kaynaklar azalıyor, bizim görevimiz burada önemli, özellikle teknik üniversitelerin mühendislik bölümlerinin görevi çok daha fazla öne çıkıyor. Krizleri ancak (inovasyonla) teknoloji üreterek yönetebiliriz.” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dökmetaş da üniversitelerin, fakültelerin, odaların, birimlerin, akredite olması, belirli yerlere gelmesi, bir hedef koyması ve o hedefe doğru yönelmesi çok önemli dedi. Rektör Prof. Dökmetaş “Bugün ise Geomatik Mühendisliğinin açılışı ile ilgili programımız var ve ben bundan mutluluk duyuyorum. Genç arkadaşlarımı ben de kutluyorum. Gerçekten özlenen bir tablo hemen 1. ve 2. öğretime öğrenci alabilmeleri bu programların dolu olması, tercih edilebilirliği olması önemli. Sivas bundan yüzyıllarca öncede bilim ve teknolojiye ev sahipliği yapıyordu. Bugün de yapmaya devam ediyor, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. TMMOB Genel Başkanı Ali Fahri Özten de Oda’nın çalışmaları hakkında bilgi vererek kaçak yapılanmalara dikkat çekti. Dekan Prof. Dr. Ahmet Gökçe ise Mühendislik Fakültesinin çalışmalarından söz ederek Geomatik Bölümü hakkında bilgi verdi. Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Hastaoğlu ise program hakkında bilgi vererek katkı sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından programa katılan protokol geomatik alanı ile ilgili düzenlenen sergi ve tanıtım masalarını gezdiler, yetkililerden bilgi aldılar.

Kasım