• 21 Kasım 2011

Kolej Öğrencilerimiz; Üniversite Birinci Sınıf Öğrencileri İle İngilizce Dersinde Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanlığının desteklemiş olduğu Türkiye Bilinçli Gençlik derneğine üye olan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koleji "We are teachers from little to old" adlı projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı öğrencilerin öğretmenleriyle empati kurup, onların öğretirken neler hissettiğini anlamalarını sağlamak ve de İngilizceye olan ilgiyi arttırmak. 17 Kasım 2011 perşembe günü Vakıf Koleji öğrencileri projenin ilk durağı olan Cumhuriyet Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümündeydiler. Kolejden 2 öğrenci Üniversite 1. sınıf öğrencilerine İngilizce dil bilgisi kurallarını çağdaş yöntem ve teknikleri kullanarak anlattılar. 5 A sınıfı öğrencisi Ayşe Begüm Yüksel ve 8 A sınıfı öğrencisi Ahmet Yüksel öğretmen olmanın gerçekten emek gerektiren bir iş olduğunu hissettiklerini dile getirdiler. Projeye destek veren Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye olan ilgilerinin öneminden söz ederek öğrencileri başarılı bulduğunu söyledi. Bay, projeye destek verenlere teşekkür etti. Projenin devam edeceğini söyleyen İngilizce öğretmeni Selin Doğu, ”Okul yönetimimizden projemize tam destek almış durumdayız, öğrencilerimizin İngilizce eğitimleri için modern tüm teknikleri kullanıyoruz.” dedi. Selin Doğu, farklı okullara ziyaretlerinin devam edeceğinin de altını çizdi.

Kasım