• 07 Aralık 2009

Engelleri Yüzerek Aştılar

Üniversitemiz   Beden  Eğitimi  ve  Spor  Yüksek  Okulu  tarafından   “Engeliler  Haftası”  çerçevesinde  Üniversitemizin  yüzme  havuzunda  engellilere  yönelik  bir program  düzenlendi. Programa  Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, BESYO  müdürü  Prof. Dr. Mehmet  Çimen, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili, Sivas  Görme  Engelliler  Spor  Kulübü  Başkanı  Sefa  Gülbil, Bedensel Engelliler  Spor  Kulübü  Başkanı  Mustafa  Bulut, engelliler, öğretim  üyeleri  ve  öğrenciler  katıldı. Programda  ilk  olarak  konuşan  BESYO Müdürü  Prof.  Dr.  Mehmet  Çimen, “Sportif  faaliyetlerde  engellilerin  yanlarında  olunması  gerektiğini  vurgulayarak  her  alanda  onların desteklenmesi  gerektiğinin  altını  çizdi. Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. Dökmetaş  ise  yaptığı  konuşmada, “Üniversite  olarak engellilerin  sadece  sportif  etkinliklerinde  değil, her  konuda  yanında  olacağız”  dedi.  İnsanların  her  an  engelli  olabileceğini  belirten Rektör  Dökmetaş, engellilerin  hayatının  zorlaştırılmaması  gerektiğini  ifade etti. Böyle  bir  organizasyona  ev  sahipliği  yapmaktan  mutlu olduğunu  belirten  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, BESYO  Müdürü  Prof. Dr. Mehmet  Çimen  başta  olmak  üzere, öğretim üyelerine  duyarlılıklarından  dolayı  teşekkür  etti. BESYO  Öğretim  Üyesi  Mahmut  Karakollukçu  gözetiminde  havuzda  yüzme  konusunda eğitim  alan  engellilere  eğitim  sonunda  BESYO  Müdürü  Prof. Dr. Mehmet  Çimen, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili  ve Sağlık  Kültür  Spor  Daire  Başkanı Gülderen  Bostancı  tarafından  katılım  belgeleri  verildi.

Aralık