Haberler

  • 10 Kasım 2011

Ulu Önderi; Sevgi, Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Üniversitemizde Ulu Önderin ebediyete intikalinin 73. yıl dönümü anısına anma programı gerçekleştirildi. Programda ilk olarak ataya saygı yürüyüşü yapıldı.  Öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler Eğitim Fakültesi önünden hareket ederek programın yapılacağı Kültür Merkezine kadar yürüdü. Tören öncesi öğretim üyeleri, sanat galerisinde açılan Atatürk sergisini gezdi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından tören Ulu Önderin sevdiği şarkılar eşliğindeki fotoğraf sunumu ile başladı.  Üniversitemiz okutmanlarından Necip Günaydın  “Türkiye Cumhuriyeti’nin Mimarı Atatürk” konulu sunumunu gerçekleştirdi.  

Atatürk İmparatorluktan Milli Bir Türk Devleti Kurmuştur.

Sunumunda Atatürk’ün hayatından kesitler ile Cumhuriyeti kurma aşaması  ve sonrasındaki gelişmeleri anlatan Günaydın, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek geliştirecek sizlersiniz" diyen bir zihniyetin kendisini bugün burada anıyoruz. Unutmayalım ki altı yüz yıllık hanedandan ve imparatorluktan gelen bir toplumun demokrasiye geçişidir bu süreç.“ şeklinde konuştu. Programın ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Okutman Necip Günaydın’a katkılarından dolayı onurluk verdi.

Ataya Saygı Koşusu Düzenlendi

Kültür Merkezinde gerçekleşen programın ardından  "Ata'ya Saygı Koşusu" düzenlendi. Kültür Merkezi önünde gerçekleşen koşuya, 34'ü erkek, 17'si kız olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi toplam 51 öğrenci katıldı. Erkeklerde birinciliği Ramazan Koç, ikinciliği Muharrem Boyraz, üçüncülüğü Mücahit Demir elde ederken, kızlarda ise Cemile Eser birinci, Yeliz Ateş ikinci, Emine Aydın ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaları, Rektör Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu,   BESYO Müdürü Doç. Dr. Şükrü Arslan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Baktır verdi.    

10

Kasım

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B