• 15 Ocak 2010

İlimiz de 6. Birlik ve Beraberlik Aşuresi Düzenlendi.

Sivas  esnaf  ve  Sanatkarlar  Odaları  Birliği   ve Cem  Vakfı  öncülüğünde  sivil  toplum  kuruluşlarının  destekleri  ile  düzenlenen  6 . Birlik  Aşuresi  programı Buruciye  Medresesi  önünde  gerçekleştirildi. Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş’ın  da  katıldığı  programda, Üniversitemiz  İlahiyat  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Ahmet  Gökbel,  Aşure  gününün  İslam  tarihinde  Hz . Hüseyin’nin   hicri  10  Muharrem 61  tarihinde  (M.680)  Kerbela’da  şehit  edilmesiyle, farklı  bir  anlam  ve  önem  kazandığını  dile  getirdi. Aşure  ayı’nın,  tarihin derinliklerinden   gelen sevindirici  olaylara  sahne  olan  bir  ay  olduğunu  hatırlatan  Gökbel, bu  ay  da  eş, dost,  ve  akrabalarla sevgi  ve saygı  paylaşımına  gidildiğini  aktardı.  Konuşmaların  ardından  il  protokolü  Aşure  tenceresinin  başına geçerek  basın  mensuplarına  görüntü  verdi.

Ocak

2010