• 01 Kasım 2011

Prof. Orhan Kural Üniversitemizdeydi

Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma Merkezi ve Çevre Mühendisliği Kulübü tarafından “Yaşanabilir Çevre İçin El Eele” adlı bir konferans düzenlendi. 27. 10. 2011 tarihinde Merkezi Amfide gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Yekeler; Prof. Kural’ın, Sivas’a değer verdiğini belirterek yapmış olduğu tüm duyarlı faaliyetlerinden dolayı kutladı. Bölüm Başkanı Prof. Değirmenci ise çevre mühendisliği bölümü hakkında bilgi vererek konferansın faydalı geçmesini temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Prof. Kural Şehitlerimizi ve Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarken gözyaşlarını tutamadı. Önemli ve dikkat çeken mesajlar veren Prof. Kural Sivas’ın tarihte çok önemli bir yerleşim merkezi olduğunu, Âşıklar diyarı bir kent olduğunu belirtti. Gençlere sigaradan uzak kalmalarını söyleyen Kural, kıraathanelerin kuruluş amaçlarının kitap okuma yerlerini olduğunu söyleyerek, “Sistemin emrettiği çemberin dışına çıkın. Türkçe konuşun, Türkçe yazın. Bir ulus lisanını kaybederse sömürge olur. Türkçe konuşmazsanız Üniversite mezunu olmanız hiçbir işe yaramaz. Yabancı kelimelere rağbet göstermeyin.” dedi. Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Yekeler tarafından Prof. Kural’a günün anısına onurluk verildi.

Kasım