Haberler

  • 27 Ekim 2011

İstanbul İl Müftüsü Çağrıcı Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 25.10.2011 tarihinde Kültür Merkezinde “Günümüz Dünya Şartlarında Din ve Dindarlık Anlayışı” adlı bir program düzenlendi. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı tarafından verilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Dökmetaş ilk olarak Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Sivas’ın tarihî ve kültürel değerlerinden bahseden Rektör Dökmetaş Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Tercih edilebilirlik ve öğrenci yerleştirme sıralamasında Üniversitemizin ülkemizdeki üniversiteler arasında on üçüncü sırada olduğunu söyledi. Üniversitemizin giderek büyüdüğünü ifade eden Rektör Dökmetaş “Sevgili öğrenciler, iki gününüz birbirine eşit olmasın düsturuyla hareket etmenizi istiyorum. Lütfen okuyunuz ve çalışınız. İlim Çin’de de olsa gidip alınız. Zamanınızın büyük kısmını okuyarak ve çalışarak geçiriniz” şeklinde tavsiyelerde bulundu. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş da din konusunun birey ve toplum için çok önemli hassas bir konu olduğunu söyledi. Dekan Bozkuş ”Tarihin her döneminde insanlar bir şekilde dinle ilgilenmiş ve uzak kalmamışlardır. Din tarihinde yüce Allah Peygamberler aracılığıyla insanların dünyada refahı ahirette de felahı amaç edinen ilahi, ahlaki, soysal kültürel emirlerin bütününe din diyoruz” dedi.

Dinin Ahlakla Kopmaz Derecede Bağı Vardır

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı dindarlığı üç ana temel unsurla anlattı. Çağrıcı “Kitaba dayalı, kitabın geleneğine bağlı Müslüman toplumu oluşturan miras geleneğini dikkate alan dindarlık, içinde yaşadığımız gerçekleriyle yüz yüze olduğumuz dindarlık, insanın var olduğu sürece inanma ihtiyacında olan bir dindarlık” dedi. Prof. Çağrıcı dinin ahlakla kopmaz derecede bir bağı olduğunu belirterek, Ahlakın dinin en büyük unsurlardan biri olduğunu söyledi. Müftü Çağrıcı “Dünyada milyonlarca çocuk açlıktan ölüyor. İşgaller ve sömürgeler devam ediyor. Osmanlı döneminde böyle şeyler yaşanmadı. Osmanlı kendi imkânlarını gittiği yere götürdü.

Batıda Din Çöküyor

Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı batıdaki Kiliselerin can çekiştiğini, cinsel sapmalar yaşandığını ve dinin çöktüğünü söyledi. Müftü Çağrıcı “ Batıda cinsel sapmaları onaylayan, eşcinsel kişilerin nikâhını kıyacak kadar rezil bir hayat yaşanıyor. Dinin sahibi Allah. İslam’da reform olmaz. Diyanetler hizmet kurumlarıdır. Bu kurumlar bilgi üretirler bilgiyi diretmezler. İslam’da din sınıfı yoktur. Cumhuriyetle birlikte büyük kurullar kurulmuştur. Diyanet işleri Başkanlığı ve dinî hizmette birlik sağlanmıştır. Din sivil bir alandır din bir devlet kurumu olamaz bütün insanlığın kurumudur. Din savaşı, size şiddet uygulayanlara karşı emretmiştir” şeklinde konuştu. Programın ardından Rektör Dökmetaş Müftü Çağrıcı’ya günün anısına onurluk verdi.

 

 

İstanbul İl Müftüsü Çağrıcı Rektör Dökmetaş’ı Ziyaret Etti

 

 “ Günümüz Dünya Şartlarında Din ve Dindarlık Anlayışı” adlı konferans vermek üzere Üniversitemize gelen İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı konferansın ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ı ziyaret etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş’un da katıldığı ziyarette Rektör Dökmetaş Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Konferansın çok faydalı geçtiğini belirten Rektör Dökmetaş Prof. Çağrıcı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Sivaslı olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Çağrıcı Sivas’taki medreselere dikkat çekerek önemli din adamlarının tarihte Sivas’ta yetiştiğini belirtti.

27

Ekim

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B