• 20 Kasım 2009

Hastanemiz Ağrı Kliniği’ne Kavuştu.

Üniversitemiz  Tıp  Fakültesi  Araştırma  ve  Uygulama  Hastanesi’nin  yenilenen  Ağrı  Kliniği  hizmete  açıldı.  Açılışa  Vali  Ali  Kolat,  Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr.  İlyas  Dökmetaş,  Belediye  Başkan  Yardımcısı  Ömer  Faruk  Çınargil, Rektör  Yardımcılarımız  Prof. Dr.  Ömer  Cevit, Prof.  Dr.  Meftuni  Yekeler  Prof. Dr. Hasan  Elden   Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili, Hastanemiz Başhekimi  Prof. Dr. Gökhan  Köylüoğlu, Klinik  Şefi  Prof. Dr. Caner  Mimaroğlu  ile  hastane  çalışanları  katıldı. Açılış  öncesi  bir konuşma  yapan  Vali  Ali  Kolat,  sağlık  alanında  ilimizin  önemli  mesafeler  kat  ettiğini  söyledi. Açılışı  yapılan  kliniğin  ülkemizin sayılı ağrı  kliniklerinden  biri  olmasının  sevindirici  olduğunu  vurgulayan  Vali  Kolat, “Sivas’ta  sağlık  alanında  önemli  gelişmeler  yaşıyoruz. Artık  hastalarımızın  diğer  illere  tedavi  amaçlı  gitmediğini  görüyoruz. Bunun  aksine  tercih  edilen  bir  merkez  olmaya  başladık.  Ağrı kliniğine  başka  illerden  gelen  hastalarda  buna  iyi  bir  örnek  olacaktır” dedi. Rektör  Dökmetaş  ise, klinikte  baş, boyun, omuz, bel, sırt, diz, kol  ve  bacak  ağrıları, boyun  fıtığı, kireçlenme, bel fıtığı, siyatik  ağrıları, yanma, donma  ve  dolaşım  bozukluğuna  bağlı  ağrılar, fantom ağrısı, şeker  hastalığına  bağlı  ağrılar, kanser  ve  açıklanmayan  nedenlerle  oluşan  ağrı  tiplerinin, tedavi  edilebildiğini  söyledi.

Kasım