• 21 Ekim 2011

Şehitlerimiz İçin Yürüdük

Hakkâri'de gerçekleştirilen terör saldırılarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Üniversitemizde de tepkiler yükseldi, personel ve öğrencilerimiz hain terör örgütünü protesto ederek kınadı. Hain saldırılarda şehit düşen askerlerimiz için Üniversitemizde yürüyüş gerçekleştirildi. Yerleşke içerisinde toplanan yaklaşık 4 bin kişilik grup Hakkâri'de 24 askerimizin şehit düştüğü terör saldırısı için protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe derslerinden çıkan öğrencilerimiz de dâhil oldu. Türk Bayrağımızı taşıyan öğrenci grubumuz Merkezî Kafeterya önünden başlayarak Rektörlük istikametine kadar yürüdükten sonra Kültür Merkezi’ne geldi. Terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye bağırdı. Gruptan bir öğrenci, Hakkâri Çukurca saldırısında yaşamını yitiren şehitlerin isimlerini tek tek okurken, kalabalık grup ise 'Burada' diye karşılık verdi. Protestonun ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okuyan öğrenciler olaysız bir biçimde dağıldı.