• 19 Ekim 2011

Polonyalı Davetliler Üniversitemizdeydi

“Okullardaki Sosyal Kulüp Faaliyetleri –Extra-Curricular Activities at Schools” başlıklı Comenius Bölgesel Ortaklıklar Projesi kapsamında Polonyalı davetliler Üniversitemizi 17. 10. 2011 tarihinde ziyaret etti. Konuklar ilk olarak Rektörlük toplantı salonunda Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından Rektörlük toplantı salonunda ağırlandılar. Rektör Dökmetaş toplantıda Polonyalı davetlilere Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Sivas’ın tarihî ve kültürel değerlerinden de bahseden Rektör Prof. Dökmetaş, “Üniversitemize geldiğiniz için bizler mutlu olduk. AB ile daha iyi günlerde beraber olacağız. Bizlerin temel düşüncesi insan sevgisi” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Çetin Özdemir ise proje hakkında bilgi vererek, “Projemizin AB program ülkelerinden ortağı Polonya olup, yerel ortaklarımız Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Namık Kemal İlköğretim Okuludur. Bu proje ile ortak ülke olan Polonya’daki sosyal kulüp faaliyetleri incelenecek, Türkiye’deki kulüp faaliyetleriyle karşılaştırılacak ve kulüp faaliyetlerinin önemi velilerle paylaşılacaktır. Projemiz 2011-2013 yıllarını kapsayan 2 yıllık bir projedir. Bu proje kapsamında ortağımız olan Polonya Gmina Gniewkowo’ya dört akışla 24 hareketlilik düzenlenecektir” dedi konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş davetlilere günün anısına onurluk verdi. Heyet daha sonra Üniversitemiz Kolejini ziyaret ederek öğrencilerimizle sohbet etti.