Haberler

  • 13 Mayıs 2022

Yemek Yarışmasının Kazananları Ödüllerine Kavuştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından üniversitelerarası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışması düzenlendi.


Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde "Ana Yemek" kategorisinde 1’inci 88 puan ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İrem Can ve İbrahim Ulus; 2’nci 83 puanla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Nusret Yılmazer ile Meryem Nuh ve 3’ncü 82 puanla Bingöl Üniversitesi Sosyal Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri Usame Bucuka ve Zouzan Örgel oldu. 


“Tatlı” kategorisinde 1’inciliği 87 puanla Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Sena Çengelköy ve Emircan Sarıkaya; 2’nciliği 86,2 puanla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Aşçılık programı öğrencileri Celal Akyıldız ve Şafak Aba, 3’üncülüğü de 84,8 puanla İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Özge Nur Yılmaz ve Gökşen Ayça Soylu elde etti.


Katılımcılara ödüllerini Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ünal Kılıç verdi.


Vali Ayhan yaptığı açıklamada Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ülkemizin değerlerine sahip çıktığını söyleyerek dereceye giren üniversiteleri tebrik etti.


Belediye Başkanı Bilgin de Sivas’ta böylesi bir organizasyonun yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek önümüzdeki yıllarda bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.


Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kılıç ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Sivas’ın marka değerlerinden biri olduğunu, sadece bilimsel çalışmalarla değil kültürel, sosyal, sportif ve sanayi alanlarında da önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.
 

13

Mayıs

2022

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B