• 10 Ekim 2011

Rektör Dökmetaş Sipas TV Açılım Programı’na Konuk Oldu

Rektör Prof. Dökmetaş Sipas Televizyonu’nda yayınlanan Bülent Özçelik’in sunduğu, canlı yayın Açılım Programı’na konuk oldu. Saat 21.30’da başlayan programda Rektör Prof. Dökmetaş, Üniversitemizle ilgili tüm sorulara, verdiği cevaplarla açıklık getirdi. Yeni açılan fakülte ve yüksekokullarımız, konservatuarımız ve yeni bölümler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dökmetaş, öğrenci yurtlarının Sivas ve Üniversitemizde % 30 oranında arttığını söyledi. Üniversitenin, Sivas’ın en büyük değerlerinden biri olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dökmetaş, Sivas-Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendiğini, bunun en büyük örneğinin ise Teknokent’te yirmiye yakın firmanın Ar-Ge çalışmalarına başlaması olduğunu ifade etti. Yakın zamanda açılacak Ar-Ge laboratuarının hizmete girmesiyle Üniversitenin daha da gelişeceğini belirtti. Üniversitemizden akademik personelin gitmesi ile ilgili sorulara ise Rektör Prof. Dökmetaş, emeklilik ve birkaç diğer neden dışında Üniversitemizden akademik personel ayrılışı olmadığını söyleyerek aksine son üç yılda akademik personelde artış gözlemlendiğinin altını çizdi. Rektör Prof. Dökmetaş Sivas halkının öğrencilerimize sahip çıkarak evlerini kiraya vermelerini söyledi. “Öğrencilerimiz bizlere bir emanet” diyen Rektör Prof. Dökmetaş “Öğrencilerimiz gittikleri yerlerde Sivas’ımızın fahri tanıtıcıları oluyorlar” dedi. Üniversitemizin ulaşım probleminin sorulması üzerine Rektör Prof. Dökmetaş, “Sivaslılar olarak bu sorunla ilgili herkesin elini taşın altına sokmasını gerekir” dedi. Raybüs sisteminin Sivas’ta faaliyete geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Rektör Prof. Dökmetaş, Sivas’ta taksilerin, dolmuş şeklinde belediye otobüs işletmecileri ile görüşerek Sivas-Üniversite hattında çalışılabilineceğini ifade etti. Hastanemizde yan dalların arttırıldığını ifade eden Rektör Prof. Dökmetaş, hemşire açığımızla ilgili olarak da bakanlıklarla görüşüldüğünü vurguladı.