• 11 Ekim 2011

Sivas’ta “Sözlüksüz ve Yazım Kılavuzsuz Öğrenci Kalmasın” kampanyası başlatılarak Kadı Burhanettin İlköğretim Okulu Öğrencilerine Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu Dağıtıldı

Üniversitemiz tarafından “Sözlüksüz ve Yazım Kılavuzsuz Öğrenci Kalmasın” kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Sivas Merkez Kadı Burhanettin İlköğretim Okulu 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu dağıtıldı. 10. 10. 2011 tarihinde İlköğretim Okulunda gerçekleşen törene Vali Vekili Veysel Çiftçi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Âdem Yıldırım, Millî Eğitim Şube Müdürü Şinasi Perçin, Okul Müdürü Sezai Polat, Sınıf Öğretmeni Ayşe Yiğittürk ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Veysel Çiftçi,”Eserlerin meydana gelmesinde çok büyük gayreti olan hocamız, çok şanslıyız ki şehrimizde bulunuyor. Bu şehrin dertleri ve sıkıntılarıyla uğraşan hocamız yanımızda. Bundan dolayı Recep Toparlı hocamıza huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi. Vali Vekili Veysel Çiftçi, “Bizi biz yapan dilimizdir” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı ise Sivas’ta ilk defa Üniversitemizde Kadı Burhanettin toplantısının yapılacağını hatırlatarak 1960’lı yıllarda Kadı Burhanettin İlköğretim Okulunda birkaç ay okuduğunu ifade etti. Prof. Toparlı Sivas’ta artık “Sözlüksüz ve Yazım Kılavuzsuz Öğrenci Kalmasın” kampanyasını başlattığını vurgulayarak öğrencilerimizin bundan sonra ellerinde yanlış sözlük olmasın doğru bilgilendirilsin diye öğretmenler de dâhil olmak üzere böyle bir kampanya düzenledim” dedi. Bu projenin bir ilk olduğunu belirten Prof. Toparlı, bunun Sivas’ta yayılacağını ve sonraki zamanlarda diğer ilköğretim okullarımızda da devam edeceğini söyledi. Eserlerin tamamıyla ücretsiz dağıtılacağını söyleyen Prof. Toparlı, Valilik, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kadı Burhanettin İlköğretim Okulu yönetimine teşekkür etti. Millî Eğitim Müdür Vekili Âdem Yıldırım ise Türk Dil Kurumu ve Prof. Toparlı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek okul öğrencilerinin bu eserlerden yararlanmalarının sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Öğrenciler adına bir öğrenci ise başta Türk Dil Kurumuna, Üniversitemize ve Prof. Toparlı’ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcımız Toparlı kitapları Ankara’dan Sivas’a ücretsiz getiren Yurtiçi Kargo yetkilisine Rektörlüğümüz ve Türk Dil Kurumuna ait teşekkür belgeleri verdi. Okul Müdürü Sezai Polat ise Prof. Toparlı’ya onurluk verdi. Programda daha sonra öğrencilere Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzları dağıtıldı. Eserleri Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Prof. Toparlı, Millî Eğitim Şube Müdürü Şinasi Perçin, Okul Müdürü Sezai Polat birlikte dağıttı. Kitaplar Sivas’ta başta Kadı Burhanetin İlköğretim Okulu olmak üzere diğer okulların 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yapılacak törenlerle ücretsiz olarak dağıtılacak. Kitap dağıtımının ardından Prof. Toparlı öğrencilerin sözlük ve yazım kılavuzunu imzaladı.