• 06 Ekim 2011

“Ulusal 6. Kırmataş Sempozyumu”

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ve Maden Mühendisleri Odası iş birliğince yapılan 6. Ulusal Kırmataş Sempozyumu 06. 10. 2011 tarihinde Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sempozyuma Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı, Mustafa Sönmez, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Cihangir Koca, öğretim üyeleri, çeşitli illerden gelen mühendisler ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Kaptan yönetiminde öğrenciler tarafından Sivas türkülerinden oluşan küçük bir konser verildi. Konserin ardından Sempozyumda konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye olarak yapılan sempozyumlara her zaman destek verdiklerini belirtti. Ürgüp, Madenciliğin Sivas için önemine değindi. Sivas’ta son zamanlarda alt ve üst yapıda ciddi çalışmaların yapıldığını söyleyen Ürgüp, sempozyumda ortaya çıkan sonuçların ülkeye ve Sivas’a hayırlar getirmesini temenni etti. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Sivas ve Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Rektör Dökmetaş “Sivas devletlere başkentlik yapan, üniversiteler ve bilim şehri. Sivas maden şehri, Sivas’ın neresine bir kazma vursanız topraklarında maden ve ozan çıkar, Sivas sazın ve sözün harmanlandığı yer” dedi. Üniversitelerin bilginin harmanlandığı yerler olduğunu söyleyen Rektör Dökmetaş, “ Cumhuriyet Üniversitesinde bu türlü yapılan etkinlikleri sonuna kadar destekliyoruz. Sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Meftuni Yekeler ise sempozyumun öneminden bahsederek ülkede depremlerin artması ve diğer nedenlerle madenciliğin öneminin arttığını söyledi. Prof. Yekeler “Sempozyumda sürdürülebilen madencilik, açık ocak tasarımları, çevre sorunları, maden mevzuatındaki konular bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında tartışılacaktır” dedi ve sempozyumun güzel geçmesi temennisinde bulundu. Dernek ve oda başkanları ise derneğin ve odaların çalışmaları hakkında bilgi vererek sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından 1. Oturum gerçekleşti. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe’nin başkanlığında yapılan oturumda “Agrega Sektörüne Genel Bir Bakış”, “Agregalar ve Çimento Sektöründe Hammadeler” Beton Agregalarında Kalite Denetimi” ve Boren ve Sektördeki Yeri” konularında sunumlar gerçekleştirildi. Sempozyum iki gün süreyle devam edecek.

Ekim

2011