• 27 Eylül 2011

Uluslararası Gürün Sempozyumu

12. Gürün Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Uluslararası Gürün Sempozyumu'nun açılışı Millî Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ın da katıldığı programda konuşan Bakan İsmet Yılmaz, Gürün'e ve Sivas'a yapılan hizmetlerin, ülkeye yapılan hizmetler olduğunu belirtti. Sivas'ın İstiklal Mücadelesi’nin çok önemli bir durağına ev sahipliği yaptığını belirterek tarihin en zor imtihanlarından geçilen dönemlerinde, Sivas'ın tarihin akışına müdahale ettiğini ve Cumhuriyeti kurucu şehirlerden biri olduğunu kaydetti. Bakan İsmet Yılmaz, "Severseniz, sevginin tapusu yoktur, kaydı da yoktur. 'Selimiye'yi severim' derseniz, seversiniz, 'Zap Suyunu severim' derseniz, seversiniz. Başka bir şeye de gerek yok. Bu toprağın insanı 81 vilayetine sevda ile bağlı. Bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımıza aşkla hizmet eden hükûmetimiz, bugüne kadar Sivas'a ve tüm Türkiye'ye layık olduğu hizmetleri sunmanın gayreti içerisinde olmuştur. Bundan sonra da Sivas'ımızı, Gürün'ümüzü çok daha mamur hâle getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. İstiyoruz ki ülkemizin her köşesi, her şehri, Hakkâri’den Edirne'ye kadar mamur olsun. Her insanı mesut ve mutlu olsun. Ecdadımıza layık olmanın, bu kutsal vatanı hak etmenin yegâne yolu, muhabbetimizi artırmak, sevgimizi çoğaltmak ve bu toprakların her metre karesinde yaşayan insanına ayrım yapmadan hizmet etmektir” şeklinde konuştu. Vali Ali Kolat ise Gürün’e özgü olan Gürün elmasının, dut pekmezinin, etin, alabalığın daha iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini savunarak sempozyumun Gürün’e, çevresine, Sivas’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektörümüz Dökmetaş ise öncelikle Gürün Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi vererek Gürün’ün tarihte çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. Rektör Dökmetaş sempozyumda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat ve Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere onurluk verildi. Sempozyum açılışının ardından Üniversitemiz Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haki Kara ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi POLAT başkanlığında çeşitli konu ve konuklarla oturumlar gerçekleştirildi. Sempozyumun ardından Gürün Belediyesi tarafından yapılan hayvan pazarı ve mezbahanın açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, çocukların sergilediği sokak oyunları gösterisini izledi ve çocuklarla çelik-çomak oynadı. Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet son olarak Gürün Çayboyu Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarının açılışını gerçekleştirdiler.

Eylül