Haberler

  • 22 Eylül 2011

Raylı Sistemler Bölümümüz Açıldı

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren projesi kapsamında çalışmaların sürdürüldüğü bu günlerde Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Raylı Sistemler Makine Teknolojisi” bölümü açıldı. Hedef hızlı trenlerde çalışabilecek eğitimli personel yetiştirilmesi.

Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, bu yıl Raylı Sistemler Makine Teknolojisi bölümüne öğrenci alındığını ve eğitim-öğretime başladıklarını söyledi. 30 öğrencimizin eğitime başladığını ifade eden Prof. Acar, ''Hızlı tren teknolojisi Türkiye'de yaygınlaşan bir teknoloji. Biz programı bu durumu düşünerek açtık. Biliyorsunuz ilk olarak Eskişehir'de başladı. Şimdi Ankara-Sivas hattına devam ediliyor. Buna yönelik olarak alandaki yetişmiş personel, ara insan gücünü veya tekniker ihtiyacını karşılamak için, böyle bir programın açılmasını öngörmüştük. Bunu kendi kurullarımızda görüştük, sonra YÖK'e bildirdik ve bu program açılmış oldu. İnanıyorum ki bu program bu alanda ihtiyaç duyulan iş gücünü önemli ölçüde karşılayacaktır.''dedi. Hızlı trenin Sivas'tan geçmesinden dolayı öğrencilerin bu programı tercih ettiğini ifade eden Acar, ''30 öğrenci kontenjanımızın tamamı doldu. Tercih edilme oranı yüksek olan bir bölüm. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de mezuniyet sonrasındaki iş bulma imkânın yüksek olmasıdır.”dedi.

Sınavsız Geçiş

Prof. Acar, “Ortaöğretim programlarından öğrenciler bize sınavsız olarak gelebiliyorlar. Endüstri Meslek Liselerinden sınavsız olarak önce öğrencileri alıyoruz, kontenjan açığı olursa açık kontenjanları sınavlı öğrencilerle tamamlıyoruz. Dolayısıyla Endüstri Meslek Lisesinde raylı sistemler makine teknolojisinin ortaöğretim programı var. Bize gelen öğrencilerin tamamı da buradan geldiler ve onların bir üst öğrenimi olacak buradaki öğretim. Onlar açısından da çok iyi oldu'' dedi

 

 

Mesleki Dersler Demiryollarında Yapılacak

Öğrencilerimizin eğitimlerinin TCDD Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokolle gerçekleştirileceğini belirten Acar, ''Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Birinci yarıyıldaki derslerimiz matematik, fizik ağırlıklı genel dersler. Bunları üniversitede görecekler. Mesleki derslerle ilgili, protokol imzalandığında uygulamalı dersleri TCDD'nin uygulama atölyelerinde gerçekleştirecekler'' dedi.

 

22

Eylül

2011

Haberler