Haberler

  • 22 Eylül 2011

Cumhuriyet ile Birlikte Büyüyoruz

Üniversitemiz, geniş öğretim üyesi kadrosuyla otuz binin üzerinde öğrenciye eğitim-öğretim vermeye başladı. 2011 – 2012 eğitim-öğretim yılını açmaya hazırlanan Üniversitemizde hazırlıklar son hızla sürüyor. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Türkiye’nin en büyük ve en güzel kampüslerinden birine sahibiz dedi ve “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ilimize Cumhuriyetin bir aramağını olarak 37 yıl önce kuruldu. Kurulduğu günden itibaren her geçen gün biraz daha büyüyen Üniversitemiz adını aldığı Cumhuriyet ile birlikte büyüdü” dedi.

Rektör Dökmetaş; göreve geldiğimizde Üniversitemizde 11 fakülte olduğunu, bugün bu sayının 15'e çıktığını, iki göz bebeği fakültelerimizin de kurulma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Rektör Dökmetaş, ''On bir olan meslek yüksekokulu on üçe, üç olan yüksekokul sayısı beşe çıktı. Göreve başladığımda üç enstitümüz vardı, dörde çıktı. Bir yıl kadar önce devlet konservatuvarının Sivas'a kurulma kararı YÖK'ten çıktı” şeklinde konuştu. Rektör Dökmetaş, ''Yurtlarımızın sayısı arttı. İlk göreve geldiğimizde yurda girebilen öğrenci sayısı iki bin dokuz yüz civarındayken şu anda kredi yurtlar kurumunun dört bin kişilik öğrenci yurdu var. Hayırseverlerimizin yaptığı katkılarıyla olan yeni yurtlar da var. İlave yurtları da yapmaya çalışıyoruz''

 

Hasta refakatçi otelinin çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Dökmetaş, bu konuda da hayırseverlerin desteğini beklediklerini, Üniversite-vatandaş iş birliğinin çok iyi bir yere geldiğini söyledi.

 

 

Yeni Açılacak Fakülte ve Bölümlerle Gücümüze Güç Katacağız

 

 

 Rektör Dökmetaş “Açılacak bazı yeni bölümler ve fakültelerle üniversiteyi daha da geliştireceğiz. 30 binin üzerinde olan öğrenci sayımızla bu sene öğretime devam etmeyi planlıyoruz. Yeni gelen öğretim üyeleriyle güçlü bir kadromuz olacak'' diye konuştu. Göreve başladığında 507 olan öğretim üyesi sayısının şu anda 615'e çıktığını bildiren Prof. Dr. Dökmetaş, “Yaklaşık olarak bir ay içerisinde bu sayı 640'a doğru çıkacak, ilanımızı verdiğimiz dosyalarını hazırlanmakta olan arkadaşlarımızın da gelip başlamasıyla 650'lere yaklaşan bir sayımız olacak. Profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin oluşturduğu 650 kişilik öğretim üyesi kadrosu Orta Anadolu'da birçok üniversitede bulunmayan bir kadro. Güçlü bir kadromuz var, bu kadroyla beraber sadece ön lisans ve lisans eğitimi yapmıyoruz, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de planlıyoruz. Yeni alacağımız arkadaşlarımızla Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Burada yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan arkadaşlarımızın bir kısmı üniversitemizde kalacak, büyük bir kısmı ise ülkemizdeki yeni kurulan diğer üniversitelere doğru gidecek'' dedi.

22

Eylül

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B