Haberler

  • 16 Eylül 2011

Sivas Belediyesi Tarafından Üniversitemiz Otobüs Hattına Yeni Tedbirler Alındı

 

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Otobüs İşletme Müdürlüğü, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü, 2011-2012 yılı toplu taşımda kışlık rotasyon uygulamasına başlayacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklamaya yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, toplu taşım hizmetleri kış rotasyonunun en önemli unsurlarından birisinin de yeni eğitim öğretim yılında tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ve Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin oluşturmakta olduğunu bildirdi.

 

Başkan Yardımcısı Uysal “Sivas şehir merkezi ve Üniversite kampüsü arasında yaşanmakta olan gidiş ve gelişlerdeki sıkıntıları gidermek, zaman ve iş kaybına sebep olmamak için, mevcut toplu taşım araçlarından daha rahat yararlanıp herhangi bir sıkıntı çekilmemesi için Belediyemiz ulaşım hizmetleri Otobüs İşletme Müdürlüğü tarafından ilave tedbirler almıştır,” dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Uysal kış rotasyonu ve Cumhuriyet Üniversitesi otobüs hatlarındaki alışmalar hakkında şu açıklamaları yaptı;

 

“Bu amaçla, Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Otobüs İşletme Müdürlüğü, 19 Eylül Pazartesi günü mevcut sistemde 2011 yılı son 4 ay ve 2012 yılı ilk 5 ayda uygulamaya koyacağı yeni Toplu Taşım Seyrüsefer rotasyonuna göre;

 

Cumhuriyet Üniversitesine geçen yıl olduğu gibi bu yılda 2 hattan

1-İstasyon- Üniversite

2-Toki-Üniversite şeklinde çalışılacak olup;

 

Her iki hatta geçen yıl toplam 26 araç “İstasyon-Üniversite” 26 araç “TOKİ-Üniversite” = Toplam 52 araçla 676 servis yapılırken, bu yeni sezonda araç sayısı 13 olarak artırılmış Toplamda 52+13=65 araçla 676+169 servis =845 servis yapma imkânı sağlanmıştır.

 

Toplamda her iki hatta 1 günlük her iki hatta 13 araç ilavesi ile 169 servis ilavesi yapılmıştır. (Bir Araç 1 günde 13 servis yapmaktadır)

 

SEMTLERDEN ÜNİVERSİTEYE DİREKT SERVİSLER:

 

Geçen yıl uygulamada olan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin kendi oturdukları semtlerden direk üniversiteye tek gidiş olarak hizmet verilen mahalle servisleri sabahları 07.30, 08.30, 09.30 da 3 bölgeden (Kümbet-Atakent/ Alibaba-Kolej/ Kılavuz-TOKİ) hizmet verilmekteydi. Bu yıl Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunların giderilmesi, daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla 2 bölgeden aynı saatlerde 07.30, 08.30, 09.30 mahalle servisi konuldu. Toplam 5 semtten Cumhuriyet Üniversitesine direkt otobüs seferi yapılacak. Kümbet, Alibaba, Kılavuz semtlerinden geçen yıllarda olduğu gibi aynı güzergâhtan Cumhuriyet Üniversitesine direkt otobüs seferleri yapılacak. Yeni servis yapılacak Aydoğan ve Şirinler Güzergâhı ise aşağıda belirtilmiştir.

AYDOĞAN- ÜNİVERSİTE:

 

İLK KALKIŞ YERİ: YENİ MAH.KARAKOLU YAN. DURAK

 

GÜZERGAH:

 

(CUMARTESİ-AYDOĞAN ARAÇLARININ DÖNÜŞ İSTİKAMETİNDE GİDECEK)

 

H.Sığırcı Caddesi, Karakol yanındaki duraktan, Türk-İş Blokları, İstanbul Cad, Bel-Per Koop tan sağa, Fatih Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Cad, Aydoğan Cad, H.Sığırcı Caddesi, Sivas kavşağından, EVLİYA CADDESİ, AHMET YESEVİ CADDESİ, ULUCAMİİ KAVSAĞINI GEÇTİKTEN SONRA SAĞA YAHYABEY CADDESİ, YENİŞEHİR KAVŞAĞINDAN SAĞA, MİGROS KAVŞAĞINDAN SOLA KAYSERİ CADDESİNE, (1.) Birinci Nizamiyeden Fakülteler güzergâhı takip edilecek. Üniversite son duraktan sonra tekrar (1.) Birinci nizamiyeden çıkılacak. Aynı güzergâh takip edilerek İlk kalkış durağına dönülecek.

 

ŞİRİNEVLER-ÜNİVERSİTE:

 

İLK KALKIŞ YERİ: DİRİLİŞ MAH. ATAKENT DURAĞI (KÜMBET)  

 

GÜZERGÂH:

 

(ŞİRİNEVLER ARAÇLARININ DÖNÜŞ İSTİKAMETİNDE GİDECEK):

 

Atakent, Mimar Sinan Mah. Kavşaktan sola, Buhara Cad. Bahar Evler önü. Gazi Lisesi Kavşağı Sola, Zübeyde Hanım Caddesinden sağa Cuma Pazarından sola, Fatih Cad, Şirinevler Hamam Durağından sağa, N.F.Kısakürek Cad. Stat 2 Kavşağı, Stat 1 Kavşağından sola, Barbaros Bulvarı (4) işletme kavşağından sağa, Üniversite istikametine (1.) Birinci Nizamiyeden Fakülteler güzergâhı takip edilecek. Üniversite son duraktan sonra tekrar (1.) Birinci nizamiyeden çıkılacak. Aynı güzergâh takip edilerek Atakent durağına dönülecek.

16

Eylül

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B