• 20 Mart 2010

Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu Üniversitemizde Gösteri Sundu

Nevruz  Bayramı  etkinlikleri  çerçevesinde, Sivas  Valiliği, Üniversitemiz  ve  Eğitim  Fakültesi Dekanlığı’nın ortaklaşa  düzenlediği, Türk Dünyası  Halk  Dansları  Topluluğu, Üniversitemiz  Kültür  Merkezinde  sergiledikleri  unutulmaz  dans  gösterileri  ile, geceye  damgasını vurdu. Hoca  Ahmet  Yesevi  Üniversitesine  bağlı Halk Dansları Topluluğunun gerçekleştirdiği  gösteriye  Vali  Ali  Kolat, Belediye  Başkan  Vekili  Hayri  Köse, Rektörümüz   Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Başsavcı  Vekili  Bülent  Kantarcı, Bölge  İdaresi  Mahkemesi  Başkanı  Muhittin Işıka, Emniyet  Müdürü  Ahmet  Kemal  Seyhan, Rektör  yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz, ve  öğrencilerimiz  katıldı. Dans  gösterileri  öncesinde  Türk  Dünyası  Halk  Dansları  Topluluğu yetkilileri  tarafından, Vali  Ali  Kolat, Belediye  Başkan  Vekili  Hayri  Köse,  Rektörümüz Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş  ve  Üniversitemiz  Eğitim  Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Ayhan  Öztürk’e  Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan  gibi ülkelere ait el işi, kilim ve yöresel  kıyafetlerin  bulunduğu  çeşitli  hediyeler  verildi. Halk  Dansları  Topluluğu  gösterilerinde ilk olarak  solo  şarkılara yer verildi. Ahmet  Yesevi  Üniversitesi  Öğrencileri  tarafından oluşturulan  gösterilerde  ayrıca  değişik  coğrafyalara  dağılmış  Türk  Milleti’nin  Milli ve  Yöresel  kıyafetleri sergilendi. Kıyafet  ve Dans Gösterileri  ile unutulmaz  bir  gece  yaşatan  50  kişilik  Halk  Dansları  Topluluğu Sahne de adeta  göz  kamaştırdı. Özbek  Dansı, Tuva dansı, Yakut  dansı ve Türk  Dünyası  Topluluklarının  halk  danslarının  sergilendiği  gecenin  sonunda konuşan Vali Ali Kolat, “Gerçekleştirilen gösteriyi çok beğendiğini  ifade ederek, 2005  yılı  Haziran  ayında  Türkistan  Şehri  ile  Sivas  Şehri’nin  kardeş  ve  dostluk  şehri  ilan edildiğini, iki  şehir  arasında  dostluk  ve  işbirliği  protokolünün  imzalandığını  belirtti. Kolat, Kardeş  Şehir  Türkistan’ın Valisi’ni, kardeşliğin pekişmesi  adına  ilimize  davet  ederek, Ahmet  Yesevi  Üniversitesi  Türk Dünyası  Halk  Dansları  Topluluğu’nu, 4  Eylül  kutlamalarında  yeniden  ilimizde  görmek istediğini  ifade etti. Türk  Dünyası’nın  Nevruz  Bayramı’nı kutlayan  Vali  Ali Kolat, Türkistan  Valisi’ne  çift  başlı  kartal  figürlü  plaket  ve gösterileri  sergileyen  Dans  Topluluğuna  çiçek  takdim  etti. Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş  ise, Halk  Dansları Topluluğuna  bu  güzel  gösteriden dolayı  teşekkür  etti. Nevruz  gecesinde  birlik  ve beraberlik  mesajları  veren  Rektörümüz  Dökmetaş, Ahmet  Yesevi  Üniversitesi  adına  Üniversite Basın Yayın  Halkla  İlişkiler  Müdürü Mustafa Yeşilyurt’a plaket  takdim ederek, Halk  Dansları  Topluluğuna  Üniversitemiz Sivas  Meslek  Yüksekokulu  öğrencilerince  dokunan  Heybe  ile birlikte  Üniversitemiz  Tişört’ü, şapkası, tanıtım cd’si  ve  çeşitli hediyeler verdi.