Haberler

  • 06 Eylül 2011

Üniversitemize Gelen Rektörler ve Enstitü Müdürleri Divriği Ulu Camisini ve Kangal Balıklı Kaplıcasını Gezdi

Üniversitemize konuk olan üniversite rektörleri, enstitü müdürleri ve müdür yardımcıları ikinci günde Divriği’ye hareket ederek Divriği Ulu Camisini ve Kangal Balıklı Kaplıcalarını gezdiler. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın da katıldığı gezide ilk olarak Divriği Ulu Camisini gezen davetliler burada Divriği Kaymakamı Ömer Dağdeviren ve Belediye Başkanı Hakan Gök tarafından karşılandılar. Ulu Cami sorumlu rehberlerinden bilgi alan misafirler gözlerini cami üzerindeki taş işlemeli figürlerden ayıramadılar. Heyecanlı bakışları ile duygu dolu anlar yaşayan davetliler rehberleri pürdikkat dinleyerek taş üzerindeki işlemeleri uzun süre incelediler. Böyle bir eseri yaptıran ve yapan ustaları her fırsatta yâd eden misafirler, uzun süre camiden ayrılmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Divriği Konaklarını Gezdiler

Davetliler cami ziyaretinin ardından Divriği Konaklarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. Divriği Kaymakamlığı tarafından Ayan Ağa Konağında verilen öğle yemeğine katılan Rektörümüz Prof. Dökmetaş ve diğer davetliler Kaymakam Dağdeviren ve Belediye Başkanı Hakan Gök’ten Divriği hakkında bilgi aldılar. Yemekte, Divriğili olan Nuri Demirağ, iş adamları ve Üniversitemize katkı veren hayırseverlerden bahseden Rektör Prof. Dökmetaş Divriği’nin her alanda tanıtılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Divriği hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dökmetaş Kaymakam Ömer Dağdeviren ve Başkan Hakan Gök’e verdikleri destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek onurluk verdi. Kaymakam Ömer Dağdeviren ve Belediye Başkanı Hakan Gök’te Rektörümüz Prof. Dökmetaş’a ve diğer rektör ve müdürlere teşekkür ederek Divriği Ulu Camii ana kapısı üzerine gölge olarak düşen “namaz kılan insan silüeti” çerçevesi hediye etiler.

Kangal Balıklı Kaplıcası Gezildi

Divriği’nin ardından Kangal Balıklı Kaplıcasına hareket eden davetliler burada Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal tarafından karşılandılar. Verilen akşam yemeğinin ardından Balıklı Havuz’a giren davetliler balıkların olduğu dereye girerek balıkları incelediler. Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ve Gazeteciler Cemiyeti başkanı Fikret Ünsal davetlilere kaplıca ve balıkların özelliklerinden bahsederek bilgi verdiler. Rektör Prof. Dökmetaş Belediye Başkanı Öztürk ve Cemiyet Başkanı Fikret Ünsal’a verdikleri hizmet ve katkılarından dolayı onurluk verdi. Üniversitemiz Öğrenci Konukevine geçen davetliler gecenin sonunda Rektörümüz Prof. Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Toparlı tarafından uğurlandılar.

06

Eylül

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B