• 08 Eylül 2011

Üniversite Rektörleri Ve Enstitü Müdürleri Üniversitemizdeydi.

4 Eylül Sivas Kongresi etkinlikleri ve “Akademisyenler Gözüyle 4 Eylül ve Sivas Kongresi” adlı panel için Üniversitemiz tarafından Sivas’a davet edilen Rektörler, Rektör vekilleri enstitü müdürleri, müdür yardımcıları Sivas’ta ve Üniversitemizde dolu dolu iki gün geçirdiler. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Bitlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mücahit Kara, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Demirel, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Kemal Polat, İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Sebahattin Arıbaş, Rize Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Salih Sabri Yavuz, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler enstitüsü Müdürü Erdal Açıkses, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yusuf Yakupoğulları, Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Murat Kürşat, Atatürk Üniversitesi Eğitim bilimleri Enstitüsünden H. Ahmet Kırkkılıç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik İşleyen, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özyurt’un katıldığı programda ilk olarak konuklar Sivas 4 Eylül Kongresi binasını gezdiler. Kongrenin yapıldığı salonu, Atatürk’ün kaldığı odayı gezen davetliler duygu dolu anlar yaşadılar. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Toparlı’nın da eşlik ettiği gezide davetliler hep birlikte sırasıyla Paşabahçesi mesire alanı, Buruciye Medresesi, Gökmedrese, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Kale Camii, Taşhan gibi Sivas’ın tarihî ve kültürel eserlerini görme imkânı buldular. Davetliler ilk günün sonunda Sivas Valiliği tarafından İnönü Konağında verilen akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe Sivas valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Rektörümüz Prof. Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Toparlı, Prof. Yekeler, Prof. Cevit, rektörler, enstitüsü müdürleri ve davetliler katıldı. Yemekte konuşan Vali Ali Kolat Sivas’ın tarihî, kültürel ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdi. Vali Kolat davetlileri Sivas’a teşriflerinden dolayı tebrik ederek ayrı ayrı teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dökmetaş ise davetlileri katılımlarından dolayı kutlayarak Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

Eylül

2011