• 23 Ağustos 2011

Kanserli Çocuklar Artık Şehir Dışına Gitmeyecek

Üniversitemiz Tıp Fakültesine hastanesine Başhekimliğinde yapılan basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş kanser hastalarının artık şehir dışına gitmeyeceklerini söyledi. Özellikle kanserli çocuk hastaların takibi ve tedavisinin Kayseri ve Ankara gibi illerde yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dökmetaş, yeni kadroyla bu sıkıntının ortadan kalktığını söyledi.  Pediatrik Hematoloji, Yeni Doğan, Medikal Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi bölümlerinde 4 yan dal uzmanının göreve başladığını kaydeden Rektör Prof. Dökmetaş, Pediatrik Kardiyologun da gelecek dönemde hizmete başlayacağını söyledi. Pediatrik Hematolog ve Yenidoğan Uzmanının göreve başlaması ile Yenidoğan ünitesinin daha verimli çalışacağını, kanserli çocuğu olan ailelerin tedavi ve takibini şehir dışında yaptırmak zorunda olmadığını hatırlattı.  Sivas'ta Pediatrik Hematolog olmadığı, bu nedenle hastaların  Kayseri veya Ankaraya götürüldüğü yönünde şikâyetlerin olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dökmetaş  ailelere, çocuklarının tedavisi için artık şehir dışına çıkmak zorunda kalmayacakları müjdesini verdi. Rektör Prof. Dökmetaş üç yıl içerisinde Üniversitemizde birçok yan dal uzmanının tamamlandığını ifade ederek "Yıllardır kapalı olan Onkoloji hastanemiz açılmış oldu. Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi,  Endokrinoloji gibi bölümler güçlendi. Genel Dâhiliye Bölümünün alt grupları olan yan dalları neredeyse tamamladık. Pediatrik hastalıklarda eksikliklerimiz vardı. Bunu da son iki kur'ada tamamlamış olacağız. Sivas halkına ve çevre illerden gelen vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Pediatrik Yoğun Bakım ve 'Anne evi' Yapıldı

Rektör Prof. Dökmetaş, yoğun bakımların üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu söyleyerek, son olarak Pediatrik yoğun bakımı hazırladıklarını ve bayramdan sonra açılışının yapılacağını ifade etti. Rektör Prof. Dökmetaş, "Yıllardır kapıda yoğun bakım yazıyordu içeriye girdiğinizde sıradan bir odaydı. Şu an modern olması gereken bir yoğun bakım yapıldı. Sıkıntılarımızdan birisi de yeni doğanda annelerin kalabileceği bir mekân yoktu. Anne odası diye bir alan oluşturduk. Onun da açılışını bayramdan sonra yapacağız” dedi.

Ağustos