• 19 Ağustos 2011

Zara MYO Serası İlk Ürününü Verdi

Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulumuzda yapılan Sera Organik Tarım Programı çalışmaları sonucunda ürünlerin hasadına başlandı. Programda sorumlu olan öğretim görevlileri Servet Okur ve Uğur Tutar tarafından organize edilen serada gübre ve kimyevi ilaç kullanılmıyor. Çıkan mahsulde biber, patlıcan, domates, salatalık, kavun ve marul, yetiştiriliyor. Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu ve öğretim görevlileri Rektör Prof. Dökmetaş’ı ziyaret ederek sera çalışmaları ve ürünleri hakkında bilgi verdiler. Sera çalışmalarının geliştirilerek kış aylarında da devam edeceğini belirten Müdür Paçacıoğlu ve beraberindekiler, yerli tohumların yeniden yetiştirilerek tekrar yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmaların önemi hakkında görüşlerini bildirdiler. Rektör Prof. Dökmetaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek merkezî kampüs yerleşkemizde de sera çalışmalarının düşünüldüğünü ifade etti. Üreten toplum hâline gelinmesi için bu tür çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Rektör Dökmetaş Müdür Paçacıoğlu ve öğretim görevlilerine teşekkür ederek çalışmalara destek olacağını belirtti.

Ağustos