• 16 Ağustos 2011

Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğrencilerinden Ziyaret

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bölümünde 1 ay süre ile kurs alan Kazakistanlı öğrenciler kursun bitmesinin ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler. Temel İslam Bölümleri öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Çalışkan önderliğinde kurs gören öğrenciler Sivas ve Üniversitemizi çok sevdiklerini belirterek modern bir yerleşke olarak gördüklerini ifade ettiler. Alanlarını geliştirmek üzere Kur’an-ı Kerim, Arapça, Temel İslam Bilimler gibi alanlarda kurs gören öğrencilerimiz, Rektör Dökmetaş’a ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerine katkıları için teşekkür ettiler. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş’un da katıldığı ziyarette Rektör Dökmetaş öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek iki ülkenin her zaman iyi dostluklar kurduğunu ve bundan sonrada kuracağını ifade etti. Rektör Dökmetaş devletler ve bayraklarımız farklı olsa da hepimizin kalbi aynı kültür ve inanışla atıyor. Kazakistan büyürse gelişirse biz mutlu oluruz. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyetinin daha da gelişmesiyle sizler mutlu olursunuz” dedi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 3. sınıf öğrencileri Jalgos Corebekov, Medet Kalakau, Abzal, bekturganov, Kuvanış Kayırbekov’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Ağustos

2011