• 16 Ağustos 2011

Her alanda zirveye

Üniversitemizin her alanda zirveye çıkmak istediğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, yeni eğitim öğretim yılı ve hedefleri hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Rektör Dökmetaş  Üniversitemiz, yeni açtığımız bölümler, meslek yüksekokulları, yüksekokullar, enstitüler, devlet konservatuvarı ve fakültelerle birlikte kabuğunu kırıp hızla büyümesine devam ediyor dedi.

Üniversitemize Bu Yıl 12 Bin Öğrenci Yeni Kayıt Yaptıracak

Rektör Dökmetaş, Üniversitemizde 3 yıl önce 8 bin olan öğrenci kaydının yüzde 50 oranında arttığını ifade etti. Son 3 yılda Cumhuriyet Üniversitesi’nin akademisyen, fakülte, yüksek okul, enstitü, meslek yüksekokulu sayılarında ve birçok çalışmasında artışın olduğunu dile getiren Rektör Dökmetaş, “Bu eğitim döneminde Üniversitemize 12 bin'e yakın yeni öğrenci kayıt yaptıracak. Türkiye genelindeki 165 üniversite içerisinde en yüksek kayıt yaptıran ilk 20 üniversite içerisinde yer almış olacağız. Üniversitemiz çok iyi yönlere doğru gidiyor. Hedefimiz öğretim üyesiyle, öğrencisiyle, şehir halkıyla, sanayicisiyle işbirliği yapan, el ele veren, çağdaş bir üniversite dedi, Cumhuriyet Üniversitesini hep birlikte yükseltmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ağustos