ÜNİVERSİTEMİZ İLE ANDREİ SAGUNA ÜNİVERSİTESİ İKİLİ ANLAŞMA İMZALADI

siteCumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) ile Romanya’nın Andrei Saguna Üniversitesi arasında Erasmus İkili Anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşma çerçevesinde iki üniversitenin öğretim üyesi ve öğrencileri değişim programından faydalanacak.
Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. M. Birhan Yılmaz, yaptığı açıklamada “Erasmus Uluslararası vizyon kazandırır” parolası ile daha fazla sayıda öğrenci ve personelin bu hareketlilikten faydalanması için Avrupa Birliği (AB)’ne bağlı ülke üniversiteleri ile anlaşma sayılarını artırma yönünde ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu kapsamda Dış İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Ertuğ Yavuz’un, C.Ü. ile Romanya’nın Köstence şehrinde bulunan Andrei Saguna Üniversitesi arasında Erasmus İkili Anlaşma imzaladığını belirterek, “Üniversitemiz ile Andrei Saguna Üniversitesi arasında imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılacak. Üniversitemizin isminin uluslararası düzeyde duyurulması için çalışmalarımız devam edecek. Anlaşmamız Romanya basınında da geniş yer buldu. Yapılan anlaşma sayesinde Romanya’da Sivas’ın ve C.Ü.’nün tanıtımı yapıldı” dedi.

-MANEA C.Ü.’NÜN MİSAFİRİ OLDU-
Anlaşma çerçevesinde Andrei Saguna Üniversitesi öğretim üyesi Elena Manea’nın da C.Ü.’ye geldiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Elena Manea 1 hafta misafirimiz oldu ve üniversitemizi gezerek bilgi aldı” dedi.
Dış İlişkiler Sorumlusu Nuh Çiçek’in eşlik ettiği Elena Manea ise C.Ü.’nün akademik olarak çok mükemmel ve akademik personelinin çok hazırlıklı olduğunu belirterek, “Modern bilimin üniversitenizde, eğitim için mükemmel bir entegrasyonu olduğunu gözlemledim. Bence kampüsünüz şehrin dışında sessiz ve güzel. Ayrıca çalışmak içinde güzel bir çevresi var. Çalışanlar sıcak kanlı ve arkadaş canlısı. Çalışanlar üniversiteye bağlı olmalarının yanı sıra şehir toplumu ile de çok entegre ve diğer kültürlere ve üniversitelere açık. Bence üniversite fakülte ve çalışanlarına karşılıklı iletişim sunan bir atmosfer sağlıyor. Kampüs bir çok akıllı ve mesleğine kendini adamış insanlar, öğrenciler ve misafirlerle dolu. İsterim ki gelecekte bir çok öğrenci ve öğretim üyesi Romanya’ya gelir ve bir çok Romen öğretim üyesi ve öğrencide üniversitenize gelir” şeklinde konuştu.romanya basın

romanya ziyaret1

romanya basın1