HGS 1 Ekim’de Kullanıma Açılacak

Güvenlik noktalarının tamamlanmasının ardından başlayan yol genişletme ve kaldırım çalışmalarında son yaklaşıldı.

Daha geniş yollar ve daha hızlı ulaşımı önceleyen Üniversitemiz öncelikle güvenlik düşüncesinden hareketle Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) çalışmalarına başlamıştı.

Eylül ayının gelip 2017-2018 eğitim-öğretim yılının da başlamasıyla birlikte öğrencilerimizin daha güvenli bir yerleşkede eğitim-öğretim görmesi bizler için çok büyük bir anlam ifade ediyor.

Bu kapsamda HGS, 1 Ekim tarihi itibarıyla kullanıma açılacak. Araçların bariyerlerden geçebilmeleri için Araç Geçiş Etiketine sahip olunması, araçlarda takılı olması ve söz konusu etiketlerin doğrudan araca ve plakaya tanımlı olması gerekmekte. Araç Geçiş Etiketleri, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı E-Güvenlik Birimi tarafından takılacak.

Geçiş Etiketine sahip olabilmek için öncelikle http://hgs.cumhuriyet.edu.tr adresinden başvuru yapılması gerekli olup başvurular 25.09.2017 tarihinde başlayacak. Başvuru için gerekli belgelere ait ayrıntılı bilgileri web sitesinde yer almakta olup etiketlerin takılması için son tarih 16 Ekim 2017 Pazartesi günü mesai bitimi. Bu süre içinde etiketleri taktırmayan akademik ve idari personel, İçişleri Bakanlığı ve YÖK’ün ilgili yazılarında belirttiği güvenlik gerekçesiyle yerleşke alanına alınmayacaktır.

Bu çerçevede Üniversitemiz içinde uygulanacak yeni güvenlik ve yerleşkeye giriş kuralları aşağıda sıralanmıştır.

1. HGS kartları sadece aşağıdaki listede yer alan özel ve tüzel kişilerin araçlarına takılacaktır. Bu işlem, http://hgs.cumhuriyet.edu.tr adresinden başvuru yapılıp randevu alındıktan sonra E-Güvenlik Birimi tarafından yapılacaktır. Giriş kartları, her yıl yine E-Güvenlik Birimi tarafından vize edilecektir. Bir yılın sonunda süresi dolan kartlarla bariyerlerden geçiş mümkün olmayacaktır. Bir yılı dolan kartlarla ilgili olarak personele önceden mesaj gönderilerek bilgi verilecektir.

1. Personelimizin yanı sıra yerleşke içinde bulunan banka, YURT-KUR, PTT, bankalar ve özel şirketlere ait personel araçları Araç Geçiş Etiketi takmak zorundadır.

1. Etiket verilmeyecek olan diğer araçlar, Rektörlük Yolu Nizamiyesinden (1 Nolu Nizamiye) ve İİBF önündeki nizamiyeden (2 Numaralı Nizamiye) Ziyaretçi Araç Kartı alarak yerleşke içine giriş yapabileceklerdir. Ziyaretçi girişleri sadece 1 ve 2 Nolu Nizamiye’den yapılacaktır. Lojmanlar ve İİBF tarafından ziyaretçi girişi yapılmayacaktır. Lojmanlar Nizamiye girişinden sadece lojmanlarda ikamet eden personelimize ziyarete gelenler girebilecektir.

1. Öğrenci araçları için Araç Geçiş Etiketi dağıtılmayacaktır. 1 Ekim tarihinden itibaren öğrenci araçları kampüse alınmayacaktır. Öğrenciler, araçlarını Diş Hekimliği Fakültesi önünde ve arkasındaki otopark ile Tıp Fakültesi Hastanesinin karşısında halk otobüslerinin boşalttığı alana park edecektir.

1. 1 Ekim tarihi itibarıyla öğrencilerimiz için ring seferleri uygulanacaktır. Ring seferleri sadece Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okuluı’nun bulunduğu yerleşke bölgesine yapılacaktır. Ring seferleri halk otobüslerinin eski park yeri olan Tıp Fakültesi Hastanesi’nin karşısından yapılacaktır.

1. Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki girişten sadece ring araçları girecektir. 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren HGS etiketi olsa bile ring araçları dışında hiçbir araç Hastane önündeki girişi kullanmayacaktır.

Araç Geçiş Etiketi/Kartı Verilecek Araçlar

1. Akademik Personel (Kadrolu)
  2. Akademik Personel (Sözleşmeli)
  3. Akademik Personel (Kısmi Zamanlı)